De oplossingen van VIND voor optimale informatievoorziening

Zoek niet langer en vind uw oplossing via VIND!

VIND Burgerzaken

VIND Burgerzaken is de onmisbare online bron voor burgerzaken professionals. Met de perfecte mix tussen betrouwbare, actuele informatie, verdieping en praktische tools zoals voorbeeld documenten. Duidelijk weergegeven met korte, overzichtelijke teksten.

VIND Lokale Belastingen

Lokale belastingen is een complex en specialistisch vakgebied. Juist dan is het fijn om een complete en betrouwbare informatiebron te hebben. VIND Lokale Belastingen bevat uitgebreide informatie over alle soorten gemeentebelastingen,  en natuurlijk de Wet waardering onroerende zaken (WOZ).

VIND Handhaving

Als handhaver wilt u zekerheid. U wilt weten in welke gevallen er iets te handhaven valt. Met de praktijkgerichte VIND Handhaving heeft u alle informatie bij elkaar. Hier vindt u o.a. alle feitcodes plus omschrijving, praktische tools zoals checklists en voorbeelden proces-verbaal, werkprocessen, en thematische commentaren.

VIND Omgevingszaken

In VIND Omgevingszaken vindt u werkprocessen over verschillende onderwerpen. Zoals over het bestemmingsplan, inpassingsplan en onteigening. Deze werkprocessen dienen als leidraad voor uw eigen werkproces. Ze leiden u snel en efficiënt door alle noodzakelijke stappen. U kunt de processen aanvullen met organisatie specifieke informatie. Zo bespaart u tijd en voorkomt u fouten.

Landelijk en lokaal beleid in één kennisbron

Naast landelijke wet- en regelgeving werken alle (overheids)organisaties met eigen beleid. Bijvoorbeeld in de vorm van lokale verordeningen en werkinstructies.
Met de Eigen beleid-tool heeft u de mogelijkheid om dit (lokale) beleid op te nemen en snel te vinden binnen uw VIND kennisbank.

Zo ontstaat een centrale kennisbron, die uw organisatie veel zoekwerk in diverse mappen en netwerken bespaart.

De Eigen beleid-tool is veilig: de opgenomen documenten zijn alléén zichtbaar voor u en uw collega’s binnen uw organisatie.

Publicatiediensten

Gemeenten hebben op steeds meer gebieden een online publicatieplicht. Uitbesteden aan Sdu Publicatiediensten is de oplossing. Het is goedkoper en u heeft er zelf geen omkijken naar. Sdu kent alle wettelijke verplichtingen voor de online publicatie van officiële bekendmakingen en heeft toegang alle beschikbare invoermodules.

Kennisbank Decentrale Regelgeving 

Kennisbank Decentrale Regelgeving is een online platform waar u een compleet overzicht heeft van alle VNG modelverordeningen. Hierdoor heeft u in één keer een overzicht van alle modelverordeningen van de VNG. Daarnaast heeft onze eigen redactie redactionele commentaren geschreven (benaderbaar via de de knop ‘gerelateerd) vanuit de modelverordeningen. Zo wordt u voorzien van praktische informatie en hands-on input. Een uniek product in de gemeentelijke markt dat nergens anders wordt aangeboden.

VIND biedt daarnaast ook

VIND Bestuursrecht

De kennisbank helpt bij het nemen van de juiste beslissing bij complexe juridische vragen en bij het behandelen van bezwaar- en beroepschriften. Zo krijgt u de juiste onderbouwing voor uw zaak.

VIND Inkoop en Aanbesteding

Als publieke inkoper heeft u een complex en specialistisch vak. Ook de vertaling van theorie naar praktijk is soms lastig. Juist daarom is het fijn om een complete en betrouwbare informatiebron te hebben.